Фото: news.church.ua

З благословення Блаженішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія митрополит Митрофан, Голова Відділу зовнішніх зв’язків УПЦ, здійснив робочу поїздку у м. Мілан (Італія). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Луганської єпархії.

Він звершив Божественну літургію у храмі Святителя Амвросія Медіоланського, де привітав настоятеля храму архімандрита Амвросія (Макара) з 60-річним ювілеєм, вручивши йому високу церковну нагороду – орден святого рівноапостольного князя Володимира I ступеню.

Божественна літургія була звершена трьома мовами: церковнослов’янською, румунською та італійською.

Відео дня

Архіпастир зустрівся з українською діаспорою, яку протягом багатьох років окормляє архімандрит Амвросій. Владика передав слова привітання та благословення співвітчизникам від імені Блаженнішого Митрополита Онуфрія, мав тривалу зустріч і спілкування з парафіянами, значну частину яких складають емігранти з України.

2

По закінченні літургії, митрополит Митрофан відвідав базиліку святителя Амвросія Медіоланського, де вклонився його святим мощам, та помолився біля мощей святих мучеників Назарія і Віктора.

У ході робочої поїздки, митрополит Митрофан також відвідав Рим та Венецію.