Сотні тисяч православних віруючих рішуче налаштовані донести до парламентарів свій протест щодо прийняття антицерковних законопроектів.

Про це під час конференції в УНІАН завяив голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ єпископ Ірпінський Климент, повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Зокрема він підкреслив, що законопроекти № 4128 та №4511 є відновленням в українському суспільстві репресій.

Відео дня

Одночасно він зауважив, що за своєю суттю вказані законопроекти є майданчиком для втілення корупції. За умови непрозорості та незрозумілості критеріїв для реєстрації державою релігійних організацій “з особливим статусом”, для чиновників відкривається широке поле корупційних можливостей. Скандальні законопроекти дають чиновникам можливість «створювати абсолютно непрозорі й корупційні способи для того, щоб маніпулювати цим питанням».

«Звичайно, така ситуація не може не непокоїти релігійну спільноту України. І це проблема не лише Української Православної Церкви, – продовжив спікер УПЦ. – Дуже часто керівники нашої держави говорять про те, що думка релігійної спільноти надзвичайно важлива. Так ось практично одностайна позиція Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій – за виключенням однієї конфесії («УПЦ Київського патріархату») – категорично засудила всі ці законопроекти, спрямовані на дискримінацію релігійних організацій і на створення абсолютно непрозорих механізмів перерозподілу церковної власності».

Занепокоєння антицерковними законопроектами в українському суспільстві вже викликало збір підписів проти ініціатив нардепів, повідомив архієрей. Рахунок людей, які мають на меті донести свою позицію до парламентарів уже йде на сотні тисяч. «На даний час уже відомо, що близько 300 тисяч підписів за два дні було зібрано для того, щоб передати їх сьогодні депутатам Верховної Ради», – наголосив єпископ Климент.