Фото: pochaev.org.ua

Цього року святкування на честь дня пам’яті преподобного Амфілохія Почаївського розпочалися заздалегідь, 10 травня. Після закінчення вечірнього богослужіння намісник монастиря разом з братією увійшли до Пещерного храму, звідки після служіння особливого молебну почався вже традиційний хресний хід вулицями міста, повідомляється на сайті Свято-Успенської Почаївської лаври.

У супроводі великої кількості паломників з молитвами та пасхальними піснеспівами раку з нетлінними мощами пронесли навкруги Святої Гори до Пребраженського собору лаври.

2

12 травня 2002 року на святій Почаївській Горі відбулася важлива подія. Цей день став днем обретіння святих мощей преподобного і богоносного отця Амфілохія, чудотворця Почаївського. Тоді ж відбулося прославлення великого угодника Божого.

Відео дня

У ці світлі травневі дні, які стали днями особливого духовного підйому, великої духовної радості в Почаївській обителі завжди багатолюдно. В лавру приїжджають паломники з усієї України та з-за кордону щоб разом ушанувати пам’ять преподобного Амфілохія, поклонитися його святим мощам.