Фото: news.church.ua

Напередодні дня пам’яті Всіх святих землі Волинської та святителя Стефана в Успенському кафедральному соборі міста Володимир-Волинський було звершене всенічне бдіння, а наступного дня,10 травня - Божественна літургія. Так розпочалися урочистості з нагоди 1025-ої річниці утворення православної єпархії на Волині. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Вінницької єпархії.

3

Планується, що завершаться святкові заходи восени святковим богослужінням, яке очолить Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

2

Наприкінці богослужіння відбувся хресний хід до каплички Всіх святих землі Волинської.

Відео дня

Нагадаємо, минулого року у Володимир-Волинській єпархії святкували 20-річчя з моменту відродження. Урочистості очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій. Звернувшись до чисельної волинської пастви зі словом проповіді тоді, Його Блаженство підкреслив: «У ці дні ми святкуємо десятиліття від відродження Володимиро-Волинської єпархії, яка є древньою єпархією нашої Церкви. Ця древня земля освячена ще рівноапостольним князем Володимиром Хрестителем – тут святий князь Володимир запалив лампаду віри і молитви».