Фото: svlavra.church.ua

На території села Тетянівка (Донецька область) духовенство Свято-Успенської Святогірської лаври 3 травня звершили літію під час перепоховання останків 86 воїнів - солдатів 12 і 8 армій, 3 і 8 гвардійських армій, які загинули в боях при визволенні Слобожанщини від німецько-фашистських загарбників. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу обителі.

2

Для того, щоб вшанувати пам’ять загиблих соборною молитвою, до присутніх приєдналися святогірські насельникі на чолі з архімандритом Амвросієм (Бобровим). Перед рештками знайдених полеглих на полі бою воїнів була відслужена літія. Поминальні піснеспіви виконувалися святогірською братією під керівництвом регента ієромонаха Рафаїла (Попова).

3

Як розповів керівник пошукового загону О.О. Юков, це вже четверте перепоховання за декілька минулих років. У перший раз були перепоховані останки 117 бійців, а всього за ці чотири перепоховання землі з честю віддані останки 323 воїна.

Відео дня

Усіх присутніх на заході привітали представники влади, які говорили про важливість збереження пам’яті загиблих на полях битви воїнів, які звільняли Слобожанський край від фашистських загарбників, звучали пісні про війну, школярі читали вірші про доблесть солдатів. Насамкінець зібрання присутні вшанували спочилих героїв хвилиною мовчання, військові дали три залпи рушниць у повітря. Потім труни зі знайденими солдатськими останками були урочисто поховано.

2

У мітингу на честь загиблих воїнів, у якому брали участь жителі міста Святогірська і села Тетянівки, були присутні представники місцевих органів влади, зокрема, губернатор Донецької області П. І. Жебрівський, голова Слов’янської районної ради К. Г. Черніков, мер міста Святогірська О .І. Дзюба, старший пошукового загону пошукової організації АДВІС «ПЛАЦДАРМ» О. О. Юков та інші.