До великодніх акцій долучилися віряни Запорізької та Бориспільської єпархій, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зокрема, 18 квітня, клірик Запорізької єпархії настоятель храму на честь преподобного Іллі Муромця ієрей Олексій Зубко відвідав військову частину Мелітополя і привітав усіх військовослужбовців із святом Світлого Христового Воскресіння.

У ці ж дні протоієрей Вадим Шаповалов, настоятель Свято-Троїцького храму Запоріжжя привітав із Христовою Пасхою ліцеїстів та педагогічний склад Запорізького обласного ліцею з посиленно-фізичною підготовкою «Захисник».

Відео дня

Священик освятив автобус, подарований ліцею Запорізькою обласною радою, який буде використовуватися для поїздок ліцеїстів на екскурсії та змагання у рамках національно-патріотичного виховання.

Також у Запорізькій єпархії проходить акція зі збору великодніх продуктів для солдатів АТО під назвою «Пасхальна корзина солдату». До неї долучилися усі благочиння єпархії.

Допомогу для службовців у зоні військових дій передали і віряни Бориспільської єпархії. 16 квітня, у день Світлого Христового Воскресіння, настоятель парафії на честь Преображення Господнього села Коржі Баришівського району на Київщині, зустрівся із волонтером Костянтином Азаровим. Цього дня він вирушив у зону військових дій, де і передасть святкові гостинці військовослужбовцям.