Фото: news.church.ua

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій 12 квітня зустрівся у своїй резиденції на території Києво-Печерської лаври з матерями українських військовополонених. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Звертаючись до матерів, дружин та рідних воїнів, які потрапили у полон, Предстоятель запевнив, що Церква робить усе можливе, щоб допомогти у звільненні їхніх синів та чоловіків.

«Народжувати та виховувати дітей - це те добре призначення для якого людина створена Богом, яке тішить людину, коли вона цим займається, тоді вона виконує волю Божу. Ми з вами і співпереживаємо вашій скорботі. Ми не тільки молимося за те, щоб Господь послав мир на нашу землю, щоб повернув усіх тих, хто знаходиться у полоні, але ми робимо все, що можемо зробити як Церква для цього», - сказав він.

Відео дня

Предстоятель також зазначив, що процес визволення солдатів з полону досить складний, але вже є певні зрушення й результати у цій справі. Головним аргументом Церкви у переговорах зажди є слова про милосердя та прощення.

«З Божою допомогою ми досягли того, що понад 15 чоловік вже визволено, а нещодавно священики Української Православної Церкви змогли відвідати наших хлопців, які знаходяться у полоні - посповідати і причастити їх до дня Святої Пасхи», - розповів Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ єпископ Климент, який бере участь у процесі звільненні українських військових з полону.

1

Блаженніший владика вислухав усіх матерів, кожну історію, сповнену болю, та відповів на усі їхні запитання.

Матері ділилися своїми переживаннями, просили дізнатися про можливість передати гостинці, листи, слова підтримки своїм дітям.

Предстоятелю було направлено лист з іменами хлопців, які за відомостями матерів, знаходяться у полоні. Серед них ті, про місце перебування яких вдалося дізнатися, й ті, про яких немає точних відомостей.

«Помоліться за них, будь ласка. Ми самі готові поїхати на пошуки наших дітей. Хоча б свідчення зібрати, поспілкуватися з місцевими жителями…», - просили матері.

Предстоятель запевнив про свої молитви і сказав: «Я знаю, мама за дитину готова піти не те, що на територію військових дій, але і у вогонь, і у воду. Будемо спілкуватися, будемо намагатися допомогти вам».

«Мій син вже, слава Богу, вдома. Він провів у полоні рік і місяць і я дуже хочу, щоб інші матері так само відчули цю радість, коли обнімають рідну людину», - сказала одна з жінок.

Під час зустрічі жінки попросили Предстоятеля передати їхні прохання Президенту України. За словами Архіпастиря, під час однієї з останніх зустрічей з Главою держави питання звільнення полонених обговорювалось як ключове.

«Будемо молитися, щоб Господь допомагав Президенту, щоб Він врозумляв усіх тих, хто має відношення до цього питання і щоб ми самі були не байдужими до чужого горя», - сказав він.

3

Насамкінець, підтримуючи матерів, які цього дня приїхали з усіх куточків України за допомогою і надією, Блаженніший Митрополит Онуфрій сказав так: «По-перше, будемо молитися. Де неможливо людині зробити щось, це можливо Богу. І будемо робити те, що маємо робити. Думаю, Бог від нас більшого не вимагає. Вірю і надіюсь, що результат буде».

Предстоятель вручив матерям, дружинам та рідним полонених хлопців пасхальні подарунки і благословив усіх.