Фото: news.church.ua

У регіонах України духовенство УПЦ благословило призовників на проходження строкової служби, повідомляє Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Голова Відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України Мукачівської єпархії протоієрей Ігор Білак 5 квітня взяв участь у відправці призовників строкової служби до лав ЗСУ. Після спільної молитви, священик звернувся до новобранців з пастирським словом. У благословення на подальшу службу всі отримали ікони й натільні хрести та були окроплені святою водою.

2

У Луганській області заходи з нагоди відправки новобранців до лав Збройних Сил відвідав прес-секретар єпархії ієромонах Мелетій (Шаповалов). Священномонах прочитав молитву, окропив новобранців святою водою і побажав Божої допомоги у виконанні служби. Кожен призовник в благословення отримав іконку. 

Відео дня

Призовників строкової служби до лав армії також проводжали в Сватово. Урочистості з цієї нагоди, що пройшли в райдержадміністрації, їх відвідав архімандрит Захарій (Ганущак). Він благословив новобранців і кожному подарував натільний хрестик й іконку.

В Кремінському районі вісьмох призовників благословив клірик Свято-Сергіївського чоловічого монастиря ієромонах Іоанн (Сердюк). 

3

3 квітня у місті Вольнянськ подібний захід відвідав протоієрей В’ячеслав Гончаренко. Також були присутні представники районної та місцевої влади, члени громадськості. Благословляючи призовників, священик звернувся до них зі словом настанови, в якій закликав під слідувати прикладу отаману війська Запорізького святому праведному Петру Калнишевському.

У місті Куп’янськ протоієрей Анатолій Шпраху благословив майбутніх воїнів на проходження служби. Священик побажав присутнім миру у Вітчизні та в їхніх душах, подарував кожному призовнику іконку та окропив усіх святою водою.

1

Також клірики Ізюмської єпархії УПЦ благословили новобранців у військовому комісаріаті. Духовенство округу звершило молебень. Священики окропили призовників святою водою, після чого протоієрей Богдан звернувся до майбутніх воїнів зі словом настанови.