1

У Києво-Печерській лаврі 5 квітня відбудеться прес-конференція: «Великдень: 100 українських ікон у Єрусалимі, зустріч Благодатного вогню і всі святкові заходи УПЦ». Про це повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви.

Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ єпископ Климент (Вечеря) розповість про події Страстного тижня та анонсує найголовніші Великодні заходи Української Православної Церкви. Інформація буде цікавою та корисною для киян і гостей міста, і для мешканців усіх регіонів України.

Голова інформаційно-просвітницького відділу Київської єпархії УПЦ єпископ Миколай (Почтовий) розповість про унікальну місію у Єрусалимі - «Господнім шляхом у молитві за Україну» - масштабну хресну ходу вірян УПЦ Шляхом Скорботи (Via Dolorosa) у Страсну П’ятницю з копіями 100 чудотворних ікон Богородиці з усіх куточків України.

Відео дня

Директор Паломницького центру УПЦ Володимир Теліженко розповість про перебування українських паломників у Ізраїлі у дні Страсного тижня й на Великдень та про особливості таких поїздок сьогодні.

Далі відбудеться чин освячення ікон, які пройдуть Шляхом Скорботи та будуть представлені Патріарху Єрусалимському Феофілу III у його резиденції напередодні Великої Суботи.

На прес-конференцію завітають учасники хресної ходи, які розкажуть про мету поїздки на Святу Землю.

*** З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія 14 квітня, у Велику П`ятницю, у Єрусалимі відбудеться місія «Господнім шляхом у молитві за Україну» - соборна молитва вірян УПЦ за нашу багатостраждальну країну, де вже майже три роки не вщухає війна.

Під час хресної ходи Шляхом Скорботи зі 100 іконами Богородиці зі сходу та заходу, півдня та півночі України, паломники підноситимуть молитви з упованням на те, щоб Покров Пресвятої Богородиці перебував над українською землею і милість Господа ніколи не залишала наш багатостраждальний народ.

Подія є унікальною і відбудеться вперше. Традиційно хресну ходу Шляхом Скорботи очолює Єрусалимський Патріарх.

Київ, зі своїм серцем - Києво-Печерською лаврою - є одним з уділів Пресвятої Богородиці. Про те, що заступництво Божої Матері не залишає Україну, свідчить велика кількість Її чудотворних ікон. Майже усі ці ікони соборно будуть представлені у хресній ході. Це ікони, перед якими щоденно підносяться молитви за мир в Україні.

У найскорботніші часи голгофських страждань Господа нашого Іісуса Христа Пресвята Богородиця була поряд зі Своїм Сином. Вона зустрілась з Ним на шляху до Голгофи - саме на Віа Долороза. За переданням, останні роки життя Вона ходила місцями, з якими було пов’язане земне життя Її Сина.

У тяжкі для материнського серця миті, віруючі УПЦ йтимуть разом, на зустріч із Господом нашим Іісусом Христом, як і Богородиця, Яка перебуває з православним народом у найскрутніші моменти історії.

Місію «Господнім шляхом у молитві за Україну», з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія, реалізують Центр інформації УПЦ, Паломницький центр УПЦ, Благодійний проект «Наша Лепта».

Акредитацію проводить Центр інформації УПЦ за тел. (066) 095 14 76 або church.information.center@gmail.com