Фото: news.church.ua

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій 28 березня прийняв у своїй резиденції на території Києво-Печерської лаври заступника Голови Верховної Ради України Ірину Геращенко та радника Президента України Юрія Богуцького, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

h

Ірина Геращенко передала Предстоятелю УПЦ особисту подяку Президента України Петра Порошенка за миротворчу місію Української Православної Церкви та її внесок у звільнення з полону українських військовослужбовців.

У свою чергу Митрополит Онуфрій підкреслив, що Українська Православна Церква залишається на позиціях відстоювання мирного врегулювання військового конфлікту на Сході України, закликає до пошуку порозуміння і надалі буде всіляко сприяти звільненню українських воїнів з полону та підтримуватиме мирне цивільне населення, яке постраждало внаслідок бойових дій.

Відео дня

На зустрічі також були присутні Керуючий справами УПЦ митрополит Антоній та голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ єпископ Климент.

Також учасники зустрічі обговорили питання діяльності Міністерства культури України, пов’язані з нереєстрацією статутів єпархій та інших структур УПЦ.

Присутні домовилися про подальші ініціативи щодо співпраці Церкви і держави на благо українського народу.