Фото: hram.zp.ua

У Свято-Покровський архієрейський собор міста Запоріжжя з монастиря Глинська Пустинь 24 березня прибуде чудотворна ікона Різдва Пресвятої Богородиці "Пустинно-Глинська", повідомляє прес-служба Запорізької єпархії УПЦ.

Зустрічати чудотворний образ будуть православні віруючі на чолі з митрополитом Лукою, 24 березня о 9.00. Після зустрічі святині відбудеться Літургія.

***Ця ікона була явлена світу в І половині XVI століття на території тодішньої Крупецької волості Путивльського повіту. На місці явлення образу оселився чернець з Молченського монастиря – так і було покладено початок Глинської пустині.

Відео дня

Як в давнину, так і в наші дні ця ікона прославилася багатьма чудесами.

Пресвята Богородиця народилася від святих Іоакима й Анни – подружжя, які довгий час свого життя були безплідними. Народження дітей завжди вважалося особливим благословенням Божим. Помічено, що багато бездітних пар, помолившись перед Глинської святинею, отримували бажане.

Через Пустинно-Глинську ікону Цариця Небесна показує Своє особливе заступництво православним сім'ям, допомагає безплідним парам пізнати щастя батьківства і материнства, покриває Своєю благодаттю всіх, хто з вірою, надією і любов'ю приходить до цього невичерпного джерела Божественної благодаті.