1

У київському Свято-Воскресенському академічному храмі пам’яті загиблих у Афганістані цілодобово моляться за тих, хто постраждав від війни на Сході України. Про це розповів у інтерв'ю настоятель храму протоієрей Сергій Ющик, повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви.

«Під час Великого посту студенти Київських духовних шкіл разом із активістами ветеранського руху воїнів-афганців цілодобово читають Неусипний Псалтир. Закликаємо усіх до молитви за тих, хто зараз страждає від поранень. Важливо розуміти, що рани бувають не лише тілесні. Тисячі людей отримали на цій війні фізичні поранення і сотні тисяч поранені психологічно і духовно. Ми молимося про одужання усіх цих людей. Ця молитва має велику силу. Сила Неусипного Псалтиря – саме в її невпинності», – розповів протоієрей Сергій Ющик.

За словами настоятеля храму, читання Неусипного Псалтиря також супроводжується молитвою про вічний спокій тих, хто загинув від військових дій.

Відео дня

«Хто тримав у руках Псалтир, знає, що кожен його розділ (кафізма) складається з трьох частин, і в кожну кафізму можна вставити три молитви. У нашому випадку перша молитва – за Церкву, друга – за мир в Україні, а ось третя чергується: на одній кафізмі читаємо молитву про поранених, а на іншій – за упокій загиблих», – сказав отець Сергій.

Долучитися до цілодобової молитви можуть усі охочі віряни УПЦ - кияни і гості міста.

«Молитися за воїнів, за мир в Україні – потреба кожної віруючої душі. Ми запрошуємо на молитву всіх. Кожен православний християнин, прийшовши у Свято-Воскресенський храм, який називають у народі Афганським, може підійти до студента або до священика, який читатиме Псалтир, і йому дадуть можливість взяти участь в читанні», – пояснив протоієрей.

Як повідомляв Центр інформації УПЦ, у Свято-Воскресенському храмі пам’яті загиблих у Афганістані (вул. Лаврська, 17) до 6 квітня цілодобово читають Неусипний Псалтир. Читання починається кожної неділі з 18.00 до п’ятниці, 16.00. У п’ятницю ввечері, у суботу та неділю відбуваються уставні богослужіння, після чого цілодобове читання Псалтиря поновлюється.