Фото: ікона преподобного Серафима Вирицького / severeparh.ru

На ікону преподобного Серафима Вирицького чудесним чином з'явився нерукотворний Терновий Вінець, повідомляє Північноморська єпархія.

Ікона преподобного Серафима Вирицького, привезена з приходу з-під Санкт-Петербурга була написана восени 2016 року. Для дошки цієї ікони була використана сосна, що виросла на могилі батьків преподобного Серафима – Миколи Івановича та Хіоніі Алимпиївни, що у Микільського храму у селі Спас-Ухра Рибінського району Ярославської області.

Літія на могилі батьків преподобного Серафима / severeparh.ru

Дерево, з часом виросло між могил, стало дуже великим і його вирішили спиляти. Протягом 10 років воно перебувало на просушуванні, після чого з нього були виготовлені іконні дошки. В минулому році черниця Дівеєвського монастиря Марина, нині відпущена з обителі доглядати за хворою матір'ю, написала на одній з цих дощок цю ікону. Ікону було вирішено передати «ігумену Митрофану в Варзугу». Але незабаром з'ясувалося, що отець Митрофан вже став єпископом, і знаходиться у місті Сєвероморськ, і ікону треба передавати туди.

Відео дня

Однак дотого часу на іконі став проявлятися «дефект» – проступив якийсь світлий круг в центрі хреста, що на одязі преподобного. Автор ікони припустила, що це проявляється сучок на дошці, що було категорично відкинуто столяром, оскільки сучків на дошці не було.

Нерукотвренный Терновий Вінець

До моменту доставки ікони в Сєвєроморськ загадкове коло стало перетворюватися в мальовничий Вінець, що висить на Хресті. Зараз диво нерукотворенного Тернового Вінця Христового на Святому Хресті очевидно всім і радість від цієї дивовижної Божої милості відчуває кожен, хто молиться перед цією іконою.

Диво помітили3 березня, на Літургії Передосвячених Дарів у церкві Віри, Надії, Любові та матері їх Софії міста Сєвєроморська. Надалі ікона буде присутня на всіх архієрейських службах протягом Великого Посту.