Фото: news.church.ua

В Києво-Печерській лаврі, 14 березня, під час щорічної конференції «Студентська наука в духовній школі», відбулося вручення іменної стипендії Предстоятеля Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

1

В жовтні минулого року Священний Синод Української Православної Церкви ухвалив рішення про заснування іменної стипендії Предстоятеля УПЦ для кращих студентів вищих духовних навчальних закладів УПЦ.  29 грудня 2016 року Священний Синод прийняв «Положення про іменну стипендію Предстоятеля Української Православної Церкви», згідно з яким студенти вищих духовних навчальних закладів щороку нагороджуються іменною стипендією Предстоятеля.

Іменні стипендії призначаються Указом Блаженнішого Мтрополита Онуфрія відповідно до подання Учбового комітету та рекомендаціями Вчених рад Київської духовної академії й усіх духовних семінарій України. Критеріями відбору стипендіатів є успішність у навчанні, поведінка та благочестя.

Відео дня
2

Вручення стипендій стало можливим завдяки ініціативам благодійного фонду Предстоятеля УПЦ “Мир вам” за підтримки родини Анатолія та Тетяни Засух.