Фото зі сторінки у фейсбуці Миколи Ткачука

Новий абсолютний чемпіон з гирьового спорту, майбутній священик Микола Ткачук, присвятив свою перемогу Україні. 

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, спортсмен  на початку березня став абсолютним чемпіоном з гирьового спорту на міжнародному фестивалі «Arnold Classic-2017», який проходив у місті Колумбус (Огайо, США). 

«Перемогу на престижних світових змаганнях з гирьового спорту «Arnold Classic-2017» я присвятив нашій Україні. Також хотів би закликати до молитви за нашу державу усіх українців, щоб Господь послав на нашу стражденну землю довгоочікуваний мир», – закликав спортсмен.

Відео дня

Микола Ткачук відзначив важливість духовної підтримки з боку Предстоятеля УПЦ.

«Благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія мені дуже допомогло. На змаганнях було багато моментів, коли відчувалась допомога Божа. Інколи складалося таке враження, що у напружених ситуаціях цих змагань Сам Господь направляв мої дії. З Божою допомогою я переміг», – зазначив спортсмен.

Микола Ткачук розповів про свою зустріч з Арнольдом Шварценеггером.

«Багато відомих спортсменів із різних куточків світу не мали можливості поспілкуватись із Арнольдом Шварценеггером. Мені, з Божою допомогою, випала така нагода. Як тільки мене викликали на п’єдестал, у цей момент у наш павільйон зайшов Арнольд. Проте не так просто було до нього дістатись. Тоді я вигукнув: «Арнольд!» і він покликав мене. Я розповів, що є спортсменом із України, що навчаюсь у Київській духовній семінарії. Почувши це він зацікавлено і здивовано кивнув головою. Мабуть подумав, що не часто зустрінеш семінариста серед переможців змагань. Арнольд привітав мене зі спортивними досягненнями, а також дав настанову, щоб я і надалі займався цим видом спорту», – повідомив Микола.

Також спортсмен розповів про особливу символічність своєї перемоги.

«Для мене Православна Церква – це Батьківщина. У цій Церкві я прийняв Хрещення, у ній виріс. Я переміг на «Arnold Classic-2017» у день великого свята - Торжества Православ’я. Це символічно. Мій американський суперник зацікавився тим, що я перед кожним виходом на змагання хрестився. На моїй сторінці у Фейсбук інші учасники також здивовано розглядали мої фотографії у підряснику», – зазначив спортсмен.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, Микола Ткачук є багаторазовим чемпіоном світу та України з гирьового виду спорту. Він навчається на заочному відділенні Київської духовної семінарії.