Фото: news.church.ua

У день Торжества Православ’я відбулися масові хресні ходи у Чернігові, Запоріжжі, Рівному, Кропивницькому та Могилів-Подільському, повідомляє Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Фото: news.church.ua

У Могилів-Подільському 5 березня відбувся масовий хресний хід, який очолив митрополит Агапіт. Ході передувала Божественна літургія з чином Торжества Православ’я, що відбулася у кафедральному соборі міста.

Фото: news.church.ua

Цього ж дня після богослужінь духовенство та парафіяни храмів Кропивницького здійснили традиційну хресну ходу навколо обласного центру.

Відео дня

За допомоги транспортних засобів віруючі з місцевими святинями помолилися біля поклінних хрестів на кільцевій дорозі міста.

На завершення біля фортеці святої Єлисавети відбувся урочистий молебень.

Фото: news.church.ua

У Рівному хресний хід пройшов Соборною вулицею міста від Свято-Воскресенського кафедрального собору до Свято-Георгіївського подвір’я, де під відкритим небом було звершено молебень. Святкову ходу та богослужіння очолив митрополит Варфоломій.

Як повідомляють у прес-службі єпархії, кількатисячний хресний хід подолав відстань близько 3 кілометрів. На початку колони, за хрестом і хоругвами, несли храмові ікони з усіх церков міста Рівного.

Фото: news.church.ua

Головним проспектом Запоріжжя – Соборним – пройшли віруючі Запоріжжя. Під час молитовного ходу віруючі разом з митрополитом Лукою пронесли центром міста ікону з часткою хреста, на якому був розп’ятий апостол Андрій Первозванний і місцешановану ікону Божої Матері «Самарська».

Фото: news.church.ua

У Чернігові учасники святкового Хресного ходу подолали 30 кілометрів. Близько 2,5 тисяч вірян на чолі з митрополитом Амвросієм пройшли маршрутом біля головних святинь міста: Спасо-Преображенського собору, храму Всіх святих Чернігівських, Свято-Нікольського храму, храму Архістратига Михаїла, храму Різдва Христового, Свято-Воскресенського храму, храму на честь Казанської ікони Богородиці та Свято-Успенського Єлецького монастиря.

Заключним пунктом маршруту став Свято-Троїцький кафедральний собор, де святкування завершилось спільним молебнем, який очолив правлячий архієрей.