Фото: sobor.in.ua

У храмі Всых святих на місці будівництва Воскресенського кафедрального собору УПЦ 4 березня відбулася панахида за бездомними людьми, які померли на вулиці. Пізніше в галереї "Соборна" при Духовно-просвітницькому центрі було проведено поминальний обід, організований волонтерською організацією "Друзі громади святого Егідія", повідомляється на сайті Кафедрального собору УПЦ.

«Побачити образ Божий в людині, яка знаходиться поруч з нами, навіть у тій, в якій суспільство не бачить людину», - сказав владика Варсонофій на проповіді під час панахиди за всіх померлих на вулиці від холоду, голоду і хвороб.

Завдяки волонтерським організаціям, в яких знаходиться чимало християн, вдається запам'ятати імена тих, хто пішов з життя в самоті і нещастях. У спільній молитві за душі соціально невлаштованих людей православні християни віддають данину пам'яті та поваги до співвітчизників, просять Бога про милість до тих, хто відійшов в інший світ.

Відео дня
Фото: sobor.in.ua

Напередодні свята Торжества Православ'я в галереї «Соборна» на поминальний обід були запрошені люди з низьким рівнем достатку, незаможні люди і бездомні. Разом зі священнослужителями та волонтерами люди ще раз піднесли молитву за покійних і після благословення архієрея приступили до спільної трапези.

***Пам'ять про Мілу і всіх бездомних

Ця поминальна подія проходить щорічно і має назву "В пам'ять про Мілу і всіх, хто помер на вулиці". Міла була знайомою спільноти святого Егідія, яка загинула взимку 2006 року біля стін одного з торгових центрів столиці. З того часу проводяться панахиди за безпритульними.

В цю зиму тільки в Києві відомо про загибель 9 безхатчинків.