Розпочалося цілодобове читання Неусипного Псалтиря за воїнів / Центр інформації УПЦ

У Києві в академічному Свято-Воскресенському храмі пам’яті загиблих та ветеранів Афганістану (Афганський храм) розпочалося цілодобове читання Неусипного Псалтиря за здоров’я поранених, упокій загиблих воїнів і за мир в Україні.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, читання Неусипного Псалтиря у період Великого посту у храмі відбувається з ініціативи студентів Київської духовної академії і семінарії (КДАіС) та Української спілки ветеранів Афганістану. 

«Другий рік поспіль у Великий піст у цьому святому храмі звершується читання Неусипного Псалтиря. Молитва лунатиме тут цілодобово. Псалтир читатимуть студенти, викладачі, ветерани Афганістану. Кожний киянин може долучитись до цієї молитви – є така можливість. Закликаю на усіх нас Боже благословення, щоб Господь укріпив, дав молитву щиру, сердечну, щоб Господь нас почув і дарував нашій Україні мир і благополуччя», - сказав керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Антоній (Паканич). 

У столичному Афганському храмі до 6 квітня цілодобово молитимуться за поранених і загиблих воїнів (фото, відео)

У свою чергу голова Київської міської спілки ветеранів Афганістану Микола Гончаренко зазначив, що до цілодобового читання Псалтиря будуть залучені воїни-афганці і воїни АТО, які приєднались до спілки.

«Українська спілка ветеранів Афганістану вдячна за те, що у Афганському храмі у період Великого Посту читають Неусипний Псалтир за упокій тих, хто не повернувся з афганської війни, і хто поклав своє життя на сході нашої держави за спокій і мир в Україні. Будемо просити Господа Бога, щоб Він дав нам мир, і щоб якнайшвидше закінчилось кровопролиття на сході України», - закликав Микола Гончаренко.

У столичному Афганському храмі до 6 квітня цілодобово молитимуться за поранених і загиблих воїнів (фото, відео)

Молитву перед читанням Псалтиря і перший псалом прочитав митрополит Антоній. 

У період Великого посту Псалтир безперервно читатимуть студенти та викладачи Київських духовних шкіл, священнослужителі, воїни-афганці, учасники бойових дій на Сході України. Читання псалмів триватиме до початку святкового вечірнього богослужіння 6 квітня - переддень Благовіщення.

Цілодобове читання Псалмів - давня монастирська традиція, завдяки якій монахи вимолюють увесь світ. Псалмоспіви  - молитви особливої сили, що звершуються і вдень, і вночі. Окрім поминання живих і померлих, підносяться молитви з особливими проханнями і прикликанням Божої благодаті.

Свято-Воскресенський храм пам’яті загиблих та ветеранів Афганістану у період читання Неусипного Псалтиря буде відкритий цілодобово (Київ, вул. Лаврська, 17).

До цілодобового читання Псалтиря під час Великого посту можуть долучитись усі вірні, для кого сьогодні особливо важлива посилена молитва за близьких.

У столичному Афганському храмі до 6 квітня цілодобово молитимуться за поранених і загиблих воїнів (фото, відео)