Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав усіх віруючих сумлінно нести свій подвиг посту й покаяння, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«По милості Божій ми, дорогі брати й сестри, досягли четверга першої седмиці Святого Великого посту. Кожен намагався постувати в міру своїх можливостей і сил. І ми просимо, щоб Господь сподобив нас належним чином завершити розпочатий подвиг», — сказав Предстоятель.

Він нагадав, що піст — це благодіяння для нас. «Піст нагадує людині про той спосіб життя, який вели наші предки в Раю, відновлює в ньому спотворений Божественний образ і допомагає стати богоподібним».

Блаженніший владика навів для віруючих зразок покаяння зі Священного Писання – приклад жителів Ніневії, які покаялись після слів пророка Іони й були помилувані.

«Піст змінює Божественні суди зі строгих на милостиві», — підкреслив Його Блаженство.

Він розповів, що у місті грішників багато днів усі жителі — від немовлят до дорослих — не вживали абсолютно нічого. «І був великий крик покаяння у тому місті, після якого Господь змінив свій гнів на милість і пощадив цих людей, заради великого їх покаяння».

Митрополит Онуфрій закликав кожного від усієї душі каятися у своїх гріхах, тоді Господь обов’язково помилує нас.

«Велике покаяння загороджує великі гріхи. Наскільки наші гріхи великі чи малі, знає тільки Господь і, в якійсь мірі, ми самі. Але кожен з нас повинен докласти максимальних зусиль для того, щоб покаятися у тих гріхах, які ми маємо», — зазначив він.

«Нехай Господь допомагає нам, дорогі браття і сестри, щоб час цього тілесного посту ми провели в тілесному утриманні, у молитві, в покаянні. Щоб ми сподобилися побачити славний день Світлого Воскресіння Господа Бога нашого Ісуса Христа», — побажав Предстоятель.