Серед віськових, які перебувають на Сході України, багато православних вірян, які прагнуть підготуватися до свята Великодня, дотримуючись посту.

Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній (Паканич) зазначив, що головне завдання військовослужбовців - виконувати свій обов'язок, тому обмеження під час посту для них є більш простими, повідомляє Центр інформації УПЦ.

«Відносно обмеження в їжі, можливо церковних правил не всі зможуть дотримуватися, через положення і завдання, що виконуються. Це стосується військових, які несуть великий ратний подвиг, захищаючи цілісність нашої держави. Тому для солдатів завжди обмеження є більш простими», - зазначив митрополит Антоній.

Владика нагадав, що під час Великого посту важливо, «щоб людина усвідомила свій гріх і мала бажання стати краще».

За церковним уставом під час Великого посту кожен православний християнин має сповідатись та причаститись. 

«Для військових є найважливішим правильне виконання свого обов’язку з можливістю сповіді і причастя, з усвідомленням особливості часу Великого посту», - підкреслив митрополит Антоній.

Як відомо, за церковною традицією послаблення посту для кожного індивідуальне, благословіння на міру свого постування православні християни беруть у священика.