к

У неділю, 26 лютого, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Вечірню та Чин прощення у Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Після богослужіння та особливих молитв, які читаються тільки в цей день, Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

Блаженніший владика розповів про зміст посту, про те, для чого Церква встановила Чин прощення перед постом та чому ми повинні прощати своїх ближніх.

Відео дня

Також Архіпастир пояснив, що забороняє Церква вживати в їжу під час посту, як потрібно молитись, і в чому особливість саме Великого посту. Він наголосив, що нести подвиг посту потрібно з радістю.

е

Потім Предстоятель, схилившись до землі, попросив прощення у своєї пастви. Після цього Владика стояв на амвоні й приймав прощення та прощав кожного, хто підходив до нього, доки не підійшли всі: архієреї, духовенство, братія монастиря, студенти Київських духовних шкіл, парафіяни та паломники Києво-Печерської обителі.

Сьогодні вранці Його Блаженство очолив Божественну літургію у цьому ж храмі.

Нагадуємо, що Блаженніший Митрополит Онуфрій дав настанови вірним Української Православної Церкви перед початком Великого посту та благословив усіх на молитовний подвиг заради миру в Україні.