Фото: eparhia.dp.ua

Митрополит Іриней (Середній) на прохання працівників компанії "Київметробуд" 23 лютого благословив початок робіт по завершенню Дніпропетровського метрополітену, повідомляє Інформаційний відділ Дніпропетровської єпархії УПЦ.

Керуючий Дніпропетровською єпархією митрополит Іриней звершив «Молебний спів проханням допомоги Святого Духа перед початком усякого доброго діла» на майданчику в районі Центрального універмагу. Наприкінці молебню він прочитав молитву з закликом Божої допомоги на всіх працюючих у цьому благому ділі і молитву про мир і благоденство на Україні.

На молебні були присутні працівники тунельних загонів «Київметробуду» на чолі з головним інженером тунельного загону №14 Анатолієм Штандариним.

Відео дня

По закінченні молебню владика Іриней побажав працівникам допомоги Божої та успіхів у цьому добром починанні, щоб укріплюються благодаттю Божою і ограждаемые Його святими ангелами від всяких бід і напастей вони виконали майбутню роботу по завершенню першої черги метрополітену в нашому місті місті.

Фото: eparhia.dp.ua

Потім Високопреосвященніший владика у супроводі представників керівництва «Київметробуду» побував ще на трьох будівельних майданчиках, в місцях виходу шахтних стволів, де також прочитав молитву перед початком всякого доброго починання і окропив територію і обладнання святою водою.

Компанія "Київметробуд", яка виступає субпідрядником турецької компанії Limak, провела підготовчі роботи, аналіз виконаних раніше робіт, стану техніки і приступає до основних робіт по завершенню будівництва. Роботи будуть вестися тунельними загонами №7 і №14 компанії спільно з компанією "Дніпрометробуд". Почнуться вони одночасно на всіх майбутніх станціях метро "Театральна", "Центральна" та "Історичний музей".

Роботи планують завершити протягом 5 років, при цьому гірничо-капітальні роботи повинні завершитися через 3 роки.