Фото: Центр інформації УПЦ

Чемпіон світу з гирьового спорту, майбутній священик Микола Ткачук, який виступить на міжнародному спортивному фестивалі "Арнольд Класік" на початку березня у місті Колумбус, штат Огайо (США), подарує Арнольду Шварцнеггеру ікону святого Миколая Чудотворця. 

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це спортсмен розповів під час зустрічі з Предстоятелем УПЦ Митрополитом Онуфрієм у його резиденції у Києво-Печерській лаврі. 

«Я представлятиму збірну України на найвідомішому масовому спортивному заході у світі. Під час зустрічі з Арнольдом Шварцнеггером хочу подарувати йому ікону святого Миколая Чудотворця. Чому саме цю ікону? Це мій небесний покровитель і це угодник Божий, який допомагає усім людям, і якого шанують не лише православні християни, але й люди інших конфесій», – розповів спортсмен.

Відео дня

Микола Ткачук виступатиме на міжнародному турнірі з двома гирями по 32 кг кожна. Їх треба буде піднімати максимальну кількість разів протягом 10 хвилин.

«Це потребує великого терпіння, бо гирі не з легких і їх треба підіймати якомога швидше. На таких змаганнях завжди буває важко, але якщо людина віруюча, то їй набагато легше долати усілякі перешкоди», – наголосив Микола.

Під час бесіди з Предстоятелем спортсмен взяв благословення Його Блаженства на участь у змаганнях у США, куди Микола Ткачук запрошений відомим бодібілдером і кіноактором Арнольдом Шварценеггером.

Благословляючи українського гирьовика на участь у змаганнях, Митрополит Онуфрій побажав йому Божої допомоги.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, Микола Ткачук – член національної збірної України з гирьового спорту, багаторазовий чемпіон світу та України. Навчається на заочному відділенні Київської духовної семінаріі. Ткачук виступатиме на міжнародному спортивному фестивалі "Арнольд Класік" за підтримки Фонду Предстоятеля Української Православної Церкви.