Фото: news.church.ua

У дні післясвята Стрітення Господнього священики Івано-Франківської, Каменської та Херсонської єпархій відвідали пенітенціарні заклади Державної пенітенціарної служби України, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У день свята, 15 лютого у Спасо-Преображенському храмі, що знаходиться на території виправної колонії №41 у с. Товмачик Коломийського району Івано-Франківської області відбулася Божественна літургія.

Фото: news.church.ua

Богослужіння звершив голова Відділу душпастирської опіки Івано-Франківської єпархії УПЦ протоієрей Василій Костишин. За богослужінням молилися представники адміністрації установи та засуджені. Священик привітав усіх зі святом.

Відео дня

На завершення відбулося освячення свічок, які роздали присутнім.

Наступного дня у Каменській виправній колонії №34 також відбулася Божественна літургія. Богослужіння звершили священики Георгій Кириченко та Сергій Царенко.

Фото: news.church.ua

За богослужінням майже всі парафіянки тюремного храму на честь святої рівноапостольної Марії Магдалини причастилися Святих Христових Таїн.

Після закінчення богослужіння отець Сергій звернувся до присутніх зі словом проповіді. Під час наступного візиту в колонію клірики Каменської єпархії планують здійснити таїнство Хрещення над тими, хто побажав стати чадами Церкви Христової.

У дні післясвята Стрітення Господнього, з благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, священики парафій Херсона на чолі з настоятелем Хрестовоздвиженського храму протоієреєм Димитрієм Чорнеєм відвідали ув’язнених виправної установи УВП-90 і УВП-61. На території обох установ діють храми на честь ікони Божої Матері «Несподівана радість» і прп. Варсонофія Херсонського, в яких духовенство звершило богослужіння.

За Божественною літургією до таїнств Сповіді та Причастя приступили парафіяни тюремних храмів. Священики подарували їм подарунки, підготовлені віруючими опікуваних парафій, а також відвідали ув’язнених камерного ув’язнення.

Нагадаємо, 21 лютого – день віддання свята Стрітення Господнього.