Фото: lavra.ua

У неділю про Страшний суд, 19 лютого, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив чин освячення храму Печерської ікони Божої Матері Лаврського скиту, де розташовується братське кладовище. Про це повідомляється на сайті Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

Фото: lavra.ua

Потім Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну Літургію в храмі.

Після читання Євангелія Первосвятитель звернувся до пастви зі словом проповіді.

Відео дня

Блаженнішому Владиці співслужили Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, ректор Київських духовних шкіл митрополит Бориспільський, Броварський Антоній, архієпископи: Гурій (Кузьменко), Бучацький Пантелеімон, Ніжинський і Прилуцький Іриней, Макарівський Іларій, єпископи: Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій, Фастівський Даміан, Золотоніський Іоанн, а також братія і гості монастиря у священному сані.

Фото: lavra.ua

По завершенні богослужіння митрополит Павел подякував Предстоятелю Української Православної Церкви і всім віруючим. Жертводавцям і благоукрасителям храму вручили церковні нагороди.

Також для всіх присутніх, які взяли участь в освяченні храму і богослужінні, силами братії Лаври, була організована святкова трапеза.