Фото: Прес-служба Вінницької єпархії

Протягом минулого тижня тривала чергова поїдка капеланів-волонтерів Вінницької єпархії УПЦ у зону АТО, повідомляє Прес-служба Вінницької єпархії.

Цього разу на схід вирушили троє священиків: Олексій Волков, Анатолій Кузнєцов та Василій Августінов. Поїздка відбувалася у рамках співпраці з Військово-Цивільним Співробітництвом Збройних Сил України (СІМІС), яке забезпечувало транспортну та організаційну підтримку. Метою поїздки була доставка понад 30 тон гуманітарного вантажу, зібраного духовенством і вірянами Вінницької єпархії, а також громадською організацією «Союз десантників Вінниччини». 

Фото: Прес-служба Вінницької єпархії

Головна частина допомоги була адресована мешканцям постраждалої від нещодавніх обстрілів Авдіївки. Допомогу для них вивантажили у м. Бахмуті. Це в основному крупи, макарони, олія, ковдри і теплий одяг, надані парафіянами храмів Вінниччини та Вінницьким єпархіальним управлінням. Безпосередньо до Авдіївки цю допомогу доставили представники Цивільно-Військового Співробітництва. 

Відео дня

Ще одна частина допомоги, яка включала продукти харчування, ліки, побутову хімію, а також мішки для влаштування укріплень, була доставлена у військові частини, зокрема у 72 та 54 окрему механізовані бригади. Крім магазинних продуктів військовим була передана домашня їжа, зокрема 70 відерець вареників, зроблених працівниками і батьками дітей школи і садочку с. Михайлівки і дитсадка с. Гуменне Вінницького району.

Фото: Прес-служба Вінницької єпархії

Медикаменти від Вінницького військово-медичного центру, священики і волонтери передали у 59 Військовий мобільний госпіталь, який знаходиться у м. Сєверодонецьку. 

Маршрут вінничан пролягав через м. Часів Яр, де знаходиться дитячий будинок. Сюди священики доставили солодощі і продукти харчування, а також бойлер для підігріву води, який пообіцяли привезти під час попереднього відвідання закладу.

Такі ж подарунки були передані священиками й у госпіталь, який знаходиться у Часовому Ярі. Сюди ж передали бойлер.

Під час підготовки до поїздки представники СІМІСУ повідомили про потребу у допомозі для дитячого будинку, що знаходиться у с. Парскіївці Донецької області. Священики завітали й сюди і передали закладу, у якому перебуває 159 дітей, продукти, солодощі та інші необхідні речі. У дитбудинку священики спілкувалися з керівництвом, колективом вихователів та дітьми, які прийняли гостей з Вінниччини дуже щиро і радісно.

Наступну поїздку на схід священики Вінницької єпархії планують здійснити на початку березня.