Фото:.facebook.com/Митрополит-Антоний

У Софії (Болгарія) керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній розповів Болгарському патріарху Неофіту про стан релігійних справ в Україні.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, зустріч відбулася в рамках церковних урочистостей.

Розповідаючи про церковне життя в Україні, митрополит Антоній підкреслив, що "в умовах внутрішніх та зовнішніх викликів, що постали перед країною, Українська Православна Церква послідовно і незмінно виступає за суверенітет та територіальну цілісність держави".

Відео дня

Митрополит Антоній розповів про миротворчу діяльність Церкви, допомогу постраждалим та вимушеним переселенцям, про звільнення полонених.

При цьому керуючий справами висловив впевненість, що "УПЦ могла б робити більше, якби в її діяльності не ставились штучні перепони".

В свою чергу, патріарх Неофіт повідомив, що Болгарська Церква співпереживає випробуванням, які випали на долю України, а також молиться за мир в українській державі.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній у Болгарії взяв участь у конференції, присвяченій пам’яті святителю Луки Кримського і в урочистостях з нагоди 10-ліття інтронізації на Пловдивську кафедру митрополита Миколая.