Фото: news.church.ua

У день пам’яті Собору Вселенських учителів і святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоустого, небесних покровителів Полтавської місіонерської духовної семінарії, 12 лютого 2017 року, у Свято-Миколаївському соборі м. Горішні Плавні було звершено урочисте архієрейське богослужіння з нагоди 20-річного ювілею відродження Полтавської духовної школи та 280-річчя від заснування. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

З нагоди свята духовна школа організувала історико-просвітницьку виставку «За Ім’я Моє», присвячену сповідникам ХХ століття, які постраждали за віру на Полтавщині.

За Літургією була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Відео дня
Фото: news.church.ua

Піснеспіви богослужіння виконувалися трьома хорами: двома студентськими та парафіяльним.

Віце-ректор ПМДС єпископ Новосанжарський Веніамін був удостоєний орден преподобного Нестора Літописця II ступеня, а всі співробітники і викладачі семінарії – Архієрейських грамот в благословення за старанні труди на славу Святої Церкви.

Фото: news.church.ua

Того ж дня, з благословення митрополита Филипа, у Виставковій залі міста Горішні Плавні розпочала свою роботу історико-просвітницька виставка «За Ім’я Моє», присвячена 20-річчю відродження Полтавської духовної семінарії.

На заході були представлені розшифровані та відновлені архівні документи НКВС з особових справ та копії повних особових справ репресованих священиків і вірян Полтавської області; картини зруйнованих, реставрованих та новозбудованих храмів Полтавщини художника Володимира Кривого; а також видання про репресії проти Церкви у XX столітті.

У період з кінця 20-х років минулого століття на Полтавщині було репресовано понад півтисячі священнослужителів. Особисті речі та особові справи деяких з них були представлені на виставці.

Виставка працюватиме до 26 лютого 2017 року.