Соціально-гуманітарна допомога Української Православної Церкви військовослужбовцям, пораненим воїнам, сім’ям військовослужбовців та постраждалим від воєнних дій у зоні АТО у 2016 році склала 12,8 млн грн.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, посилаючись на голову Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань протоієрея Владислава Діханова, вказаним категоріям також надано гуманітарну допомогу, вагою 546,6 тис кг.

1

«Звичайно, обсяг допомоги набагато більший. Не всі афішують свою благодійну діяльність, багато хто звершує справи милосердя потайки. Кожен християнин покликаний служити Богу через свого ближнього. Не можна бути байдужим у цей нелегкий для нашої країни час. Адже будь-яке горе – це наше спільне горе, будь-яке лихо – наше спільне лихо. Допомагати нужденним – наш безпосередній обов’язок», – зазначив отець Владислав.

Відео дня

За даними відділу з соціально-гуманітарних питань, минулого року УПЦ допомогла майже 9,4 тисячам військовослужбовців і пораненим воїнам, придбавши продукти харчування, одяг і термобілизну, засоби гігієни, медикаменти та інше.

Також було надано допомогу 14 846 нужденним мешканцям зони АТО, вимушеним переселенцям та сім’ям українських військових.