Центр інформації УПЦ

В Одесі в Центральному військовому госпіталі понад 300 поранених українських військовослужбовців вклонилися великій православній святині зі Святої Гори Афон - мощам Пантелеімона Цілителя.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, з посиланням на благочинного лікарняних храмів Одеської єпархії протоієрея Сергія Лебедева, святиню доставила в госпіталь делегація зі Святої Гори Афон.

«Афонські ченці самі вирішили приїхати у військовий госпіталь, тому що були стурбовані тією бідою, яка відбувається на Сході України. Вони стали безпосередніми учасниками молитви за мир в Україні, яка відбувалася цілодобово під час перебування мощей в Одесі», – зазначив отець Сергій.

У госпіталі перед ковчегом зі святими мощами був відслужений молебень. Всі, хто млилися - отримали благословення - іконку святого великомученика і цілителя Пантелеімона, освячену на його чесних мощах.

«Святі мощі зустріли поранені бійці і медичний персонал. Ковчег з мощами занесли в палати до воїнів, які отримали важкі поранення під час загострення бойових дій у районі Авдіївки. Військовослужбовці були раді приїзду великої святині з Афону і дякували за те, що їх не забули в біді. Воїни відзначили, що перебуваючи на лікарняному ліжку, відчували потребу в молитві. Вони слізно молилися і просили Божої допомоги за молитвами святого великомученика і цілителя Пантелеімона», - розповів протоієрей Сергій Лебедев.

Як повідомляв Центр інформації УПЦ, в Одесі за чотири дні перебування святині з Афону, понад 100 тис. віруючих вклонилися мощам Пантелеімона Цілителя, які 2 лютого прибули з монастиря святого Павла, що на Горі Афон. У ці дні Одесу відвідали численні паломники з багатьох регіонів України. Черга до святині не зменшувалася навіть вночі і постійно становила близько 4 тис. осіб.

Цього ж дня святиню доставили до Греції, звідки вона повернеться в монастир святого Павла на Святу Гору Афон.