Фото: Центр інформації УПЦ

Українська Православна Церква ввела курс «Духовно-пастирська опіка військовослужбовців та капеланство» в усі духовні навчальні заклади.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, першу лекцію курсу вихованцям Київської духовної академії і семінарії (КДАіС) прочитав голова Синодального військового відділу УПЦ митрополит Августин (Маркевич).

Фото: Центр інформації УПЦ

«Сьогодні капеланське служіння в армії є вкрай важливим. Особливо у бойових умовах. Адже кожен третій військовослужбовець є вірним нашої Церкви і потребує духовної опіки. Ми починаємо готувати військових капеланів. Майбутніх священиків необхідно ознайомити з особливостями військового служіння ще під час навчання», - зазначив митрополит Августин.

Фото: Центр інформації УПЦ

Куратором курсу з капеланства став заступник голови Синодального військового відділу УПЦ архімандрит Лука (Винарчук). Курс слухатимуть семінаристи-випускники, навчання триватиме півроку.

«Семінаристи ознайомляться з військовим, шпитальним та тюремним капеланством. Основний напрямок курсу – капеланство в Збройних силах України. Цьому буде надано особливу увагу, присвячено лекції та практичні заняття», - розповів архімандрит Лука.

Фото: Центр інформації УПЦ

Навчальний курс «Духовно-пастирська опіка військовослужбовців та капеланство» триватиме впродовж одного навчального семестру в усіх духовних закладах УПЦ. Більшість священиків, які викладатимуть курс, мають досвід проходження строкової служби в армії. До викладацького складу залучатимуть фахівців з військових навчальних закладів.

Цього року у КДАіС лекції прослухають 50 семінаристів, також передбачені практичні заняття із виїздом у військові частини та на полігони.

Слухачі курсу впродовж трьох років після хіротонії служитимуть на приходах, після чого зможуть нести капеланське служіння в армії.

Семінаристи з відповідальністю ставляться до нового курсу, розуміючи його необхідність у сучасних умовах.