24 січня у храмі святого рівноапостольного великого князя Володимира Маріуполя були звершені заупокійні богослужіння за жертвами масованого обстрілу міста 2015 року. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Донецької єпархії.

Нагадаємо, 24 січня 2015 року мікрорайон “Східний” міста Маріуполя був підданий масованому обстрілу, в результаті якого загинула 31 людина: 17 жінок, 12 чоловіків і 2 дитини. 117 осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості: 56 жінок, 49 чоловіків і 12 дітей. Були пошкоджені житлові багатоповерхові будинки, дитячі садки, школи, згоріли автомобілі. Також під час обстрілу було пошкоджено будівлю тимчасового Свято-Володимирського храму.

Божественну літургію та панахиду в храмі очолив благочинний Михайлівського округу міста Маріуполя протоієрей Олексій Устименко в співслужінні духовенства Михайлівського, Мангушського і Володарського благочинь Донецької єпархії.

Відео дня

Після панахиди священнослужителі та віруючі пройшли хресним ходом до пам’ятника, встановленого в пам’ять про загиблих в мікрорайоні «Східний», і відслужили заупокійну літію. На богослужінні був присутній міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Він зазначив, що це жахлива трагедія і біль для жителів усього міста. Мер подякував усім маруіпольцям, хто допомагав відновлювати мікрорайон після обстрілу: як представникам великих міських підприємств, так і простих жителів міста.