1

Ієрарх Елладської Православної Церкви прокоментував підсумки Критського собору та розповів про те, яким бачить майбутнє міжправославного діалогу. Про це повідомляє сайт "Руські Афіни".

Митрополит Месогейський і Лавреотикійський прокоментував підсумки Критського собору та розповів про те, яким бачить майбутнє міжправославного діалогу. «Я чекав що Всеправославний собор стане великою подією, сподівався, що він стане чимось незамутненим, а не зім'ятим», - ділиться своїми очікуваннями владика.

За словами митрополита Миколая, в цей момент він спостерігає «спробу деяких переконати всіх, що собор став великою подією. Але коли ти намагаєшся переконати у величі чогось, значить насправді воно не таке вже і велике».

Відео дня

Разом з тим владика назвав помилковою спроби знищити собор на Криті і поставити його під абсолютний сумнів»: «Була зроблена спроба. Так були зроблені помилки, були й недоліки, але устремління були чистими».

Митрополит Миколай заявив про необхідність «зібратися і зрозуміти, де ми опинилися. [Як показав Критський собор] ми перебуваємо не в найкращому стані. Необхідні загальноправославні зусилля. Спроба домовитися з інославними нанесла серйозні рани Православній Церкві".