Фото: Центр інформації УПЦ

Представники воїнів АТО ("кіборги") привітали Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Онуфрія з наступаючими Різдвяними святами і подарували Блаженнішому прапор захисників Донецького аеропорту.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, зустріч відбулася сьогодні в резиденції Блаженнішого в Києво-Печерській лаврі.

"Я дуже радий бачити його (Тараса Колодія - ред.) друзів. Мені приємно, що наша зустріч відбувається напередодні великого свята - Різдва Христового. Я задоволений, що вдалося звільнити з полону заручника. Адже нам важко навіть уявити, що переживає людина в полоні. Ми раді, що Бог почув нашу молитву і допоміг звільнити з полону нашого брата", - сказав Митрополит Онуфрій.

Відео дня
1

На зустрічі були присутні друзі нещодавно визволеного "кіборга" Тараса Колодія, які завітали до Блаженішого, щоб подякувати йому за звільнення заручника. 

Один із гостей, старший лейтенант ЗСУ, "кіборг" Сергій Білошицький, передав Митрополиту Онуфрію прапор захисників Донецького аеропорту, на якому українські воїни розписалися на знак глибокої поваги та подяки за звільнення з полону їхнього побратима.

"Хлопці, які влітку брали участь у Всеукраїнській хресній ході, начальник розвідки 90-го батальйону 81-ї аеробригади, зараз перед вами. Вітаємо вас і бажаємо довгих років життя. Велике спасибі", - сказав Сергій Білошицький.

Фото: Центр інформації УПЦ

Радник голови Служби Безпеки України Юрій Тандіт, який також був присутній на зустрічі, зазначив, що відбулася унікальна операція, адже цього разу був не обмін полоненими, а визволення без будь-яких умов. 

"Звільнення Тараса за вашої допомоги та допомоги хлопців є дуже великою справою. Я надіюсь, що й надалі так буде. Ми діятимо спільно" - запевнив Блаженнішого Юрій Тандіт.

Він висловив сподівання, що Церква і вподальшому докладатиме зусилля, допоки в полоні не залишиться жодного заручника.

Фото: Центр інформації УПЦ

Як повідомляв Центр інформації Української Православної Церкви, Президент України Петро Порошенко і Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Онуфрій домовилися про спільну координацію діяльності держави і Церкви у справі звільнення українських полонених. 

Нагадаємо, що на контрольному пункті Оленівка-Волноваха 18 грудня 2016 року відбулася передача українського бійця 80-ї аеромобільної бригади ЗСУ Тараса Колодія, який захищав Донецький аеропорт і потрапив у полон два роки тому.