Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій 25 грудня взяв участь у літургійних урочистостях з нагоди річниці інтронізації Католикоса-Патріарха всієї Грузії Ілії ІІ у Тбілісі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Католикос-Патріарх всієї Грузії Ілія II відзначив 39-річчя від дня інтронізації.

Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до тисяч вірян, які зібралися в соборі Самеба зі словами привітання на честь Святішого і Блаженнішого Патріарха Ілії.

Відео дня

На згадку про зустріч і з вдячністю за молитву Католикоса-Патріарха про Український народ та підтримку Української Православної Церкви Блаженніший владика подарував Його Святості ікону Почаївської ікони Божої Матері. А Католикос-Патріарх також у дар Його Блаженству передав ікону та свічи, щоб засвітити їх перед українськими святинями з молитвою за грузинський народ.

З нагоди святкувань та до дня пам’яті святителя Спиридона, єпископа Триміфунтського, українська делегація привезла мощі святого чудотворця для поклоніння в грузинську столицю. У Кафедральному соборі на честь Святої Трійці вклонитися святині мали змогу тисячі віруючих Грузинської Православної Церкви.

Того ж дня Блаженніший Митрополит Онуфрій відвідав Кафедральний собор святий Сіоні. Його Блаженство вклонився хресту святої рівноапостольної Ніни та іншим святиням, які знаходяться у цьому храмі.

Відвідуючи святині Грузії, Предстоятель УПЦ підніс молитву за мир на українській землі.