Фото mitropolia.kiev.ua

Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Онуфрій оприлюднив статистичні данні по Києву і області за 2016 рік.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це Блаженніший заявив на щорічному зібранні духовенства Київської єпархії.

За станом на кінець 2016 року в Київській єпархії 33 благочиння, 394 парафії, 23 монастиря,19 архієреїв, 758 священиків, 100 дияконів, 990 ченців. Цього року в єпархії 51 новий клірик. Освячені 5 нових храмів і створений один монастир. У Київській Митрополії 4 нових єпископа.

Відео дня

Однією з найважливіших подій року, що минає, стала Всеукраїнська хресна хода, що зібрала у Києві 27-28 липня понад 80 тисяч вірян, а по всій Україні – близько півмільйона учасників.

Митрополит Онуфрій нагадав про те, що кульмінацією багатотисячної ходи став молебень на Володимирській гірці про дарування миру Україні та святкування Дня Хрещення Русі з канонізацією афонського подвижника і українського письменника преподобного Івана Вишенського.

У Київській єпархії в 2016 році у лику святих були прославлені київський святитель митрополит Іоаннікій (Руднєв), ієросхимонах Вассіан Сліпий (Балашевич) і блаженний, Христа ради юродивий Іван Босий (Расторгуєв).