Ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС – особливі люди з вразливою душею і підірваним здоров’ям. Про це нагадав настоятель столичного храмового комплексу УПЦ на честь Архангела Михаїла протоієрей Богдан Штим, повідомляє Центр інформації УПЦ.

«Серед наших прихожан є чимало ліквідаторів, які мають значно більше проблем, ніж люди їхнього віку. Вони приходять до нас на богослужіння з дітьми та онуками. Наша парафія завжди піклується про них, надає матеріальну допомогу, хворих та немічних відвідують священики. Ми кожного дня молимося за упокій загиблих ліквідаторів, які поклали своє життя, захищаючи життя і мирну працю українців», - розповів настоятель храму чорнобильців.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, сьогодні на території храмового комплексу відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля» та меморіального кургану «Героям Чорнобиля».

Відео дня

Захід відбувся у зв’язку з Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

У церемонії покладання квітів взяли участь Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій та Президент України Петро Порошенко.

Храмовий комплекс на честь Архангела Михаїла присвячений пам’яті жертв Чорнобиля. На території корпусу знаходиться меморіал – символічна могила з іменами тридцяти п’яти членів пожежної команди, яка першою увійшла у палаючий 4-ий блок атомного реактора Чорнобильської станції. Усі вони загинули від величезної дози радіації. Громада «чорнобильського» храму молиться за упокій героїв-ліквідаторів за кожним богослужінням, а у траурних заходах біля меморіалу щорічно беруть участь представники влади та сотні киян.