Голова єпархіального відділу зі взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України протоієрей Олександр Мазурак відправився у зону бойових дій на Схід України разом з двадцятьма бійцями спецпідрозділу «Світязь». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посилання прес-службу Волинської єпархії.

З благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла перед від’їздом протоієрей Олександр відслужив короткий молебень. 29 листопада військовослужбовці разом зі своїм духівником відправилися на чергову ротацію.

news.church.ua

Варто зазначити, що це вже не перша поїздка священика у зону військового конфлікту, як духівника. Раніше він разом зі спецзагоном волинських правоохоронців двічі відправлявся у 40-денні відрядження на схід країни.

Відео дня

Як повідомляють у прес-службі, інші священнослужителі Волинської єпархії теж опікуються військовими ЗСУ. Так, протоієрей Олександр Лановий​, настоятель Свято-Успенського храму у селі Оконськ, як волонтер і капелан, 22 рази побував у підрозділах українських військових у зоні бойових дій.

Священик доставив бійцям тисячі тонн продуктів,  медикаменти,  теплий одяг. Часто у такі поїздки він брав на прохання солдат Володимирську  ікону Богоматері з оконського храму, перед якою звершував молебні. Окрім того, стараннями священнослужителів єпархії з полону був визволений не один український військовослужбовець.

У Волинській єпархії УПЦ підтримують не тільки військових та їхні сім’ї, але і вимушених переселенців. У храмах єпархії неодноразово здійснювали збір  коштів та продуктів для них. Тільки у Святогірську лавру було передано понад 150 тонн продуктів та понад 100 тисяч гривень, зібраних під час проведення Різдвяного благодійного  концерту.