false

Безробіття серед української молоді може знизити популяризація робітничих професій, при цьому причину знецінення праці в сучасному суспільстві, варто насамперед шукати в сім'ях.

Відео дня

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, таку точку зору висловив голова Синодального відділу з благодійності та соціального служіння УПЦ протоієрей Владислав Діханов.

«У традиційній українській родині дітей з ранніх років привчали бути корисними сім'ї і суспільству. Підростаючи, вони розуміли, що лише працею можна прогодувати себе і рідних. Праця була в пошані. Сьогодні ж справа не в тому, що молодь не може знайти роботу, а в тому, що у своїй більшості, не хоче її шукати і працювати», - вважає протоієрей.

Голова відділу з благодійності та соціального служіння звертає увагу на те, що виховання в багатьох сучасних сім'ях «переросло в потурання будь-яким дитячим примхам».

«У багатьох сім'ях діти, як «божки» для своїх батьків. Вступаючи у доросле життя, вони думають, що їм все принесуть на тарілочці з блакитною смужечкою і чекають такого ж ставлення у суспільстві, яке отримали у сім'ї. Їм важлива увага, яку суспільство виявить до них, а не те, що вони можуть дати йому. Про виконання обов'язку часто не йде навіть мови. Росте покоління людей, які люблять марно гаяти час. Страшно подумати, які плоди будуть у цього покоління. Воно саме не знає, як жити, чого ж воно зможе навчити своїх дітей?!», - констатує священик.

Водночас він упевнений, що виправити ситуацію може правильне духовне виховання.

Отець Владислав радить молодим людям, які вступають у доросле життя, не боятися праці, братися за будь-яке посильне заняття, здатне принести користь суспільству і достаток родині.

«Велике завжди починається з малого. Багато великих людей починали з чогось найнезначного і досягали висот. Треба озирнутися навколо і братися за те, що Господь посилає сьогодні і зараз. Потім можуть з'явитися нові перспективи, за словом Господа – «ти в малому був вірний, над великим тебе поставлю» (Мф. 25, 21). Людина, яка доміглась успіху, може сказати: брався за мале і робив все для людей, як для себе. Лише таким трудівникам Господь відкриває нові можливості», - підсумував протоієрей Владислав Діханов.

Як повідомили українські ЗМІ, кількість офіційно зареєстрованих безробітних в Київській області склала 13,7 тис. осіб, з них 40,6% - молодь до 35 років.