false

Тисячі вірян відвідали сьогодні могилу митрополита Володимира (Сабодана) в Києво-Печерській лаврі.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, 23 листопада Предстоятелю виповнився б 81 рік.

У День народження покійного Блаженнішого люди моляться за його спокій і несуть квіти до місця його поховання біля дзвіниці храму Різдва Богородиці.

Відео дня

«Це був незвичайний чоловік, великий архіпастир, який прикрашав нашу Церкву, керував нею понад 20 років і залишив в історії світлий, яскравий і святий слід», - сказав митрополит Київський і всієї України Онуфрій після заупокійного богослужіння.

Нинішній Предстоятель УПЦ поділився своїми спогадами про спочилого митрополита і розповів про його головний життєвий принцип.

false

«Він говорив - я ніколи нічого не просив і ніколи ні від чого не відмовлявся. Це на перший погляд прості слова, але вони відбивають той стан смирення, у якому перебувала душа покійного Блаженнішого Митрополита Володимира. Адже смирення - це не безвольність, слабкість або поступливість. Смирення – це коли людина постійно знаходиться в боротьбі з гріхом, духовно трудиться і своє життя узгоджує із Законом Божим. Ми сьогодні молимося про спокій душі митрополита Володимира. Це той синівський обов'язок, який ми можемо і маємо віддати в день його народження. І нехай кожен з нас сьогодні замислиться, а на якому щаблі духовного розвитку ми знаходимося?», - сказав митрополит Онуфрій.

Панахиду на могилі митрополита Володимира також відслужив намісник Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел із ченцями та духовенством і зі студентами Київської духовної академії і семінарії, на чолі з єпископом Ірпінським Климентом.