false

У столиці з 26 грудня по 5 січня відбудеться благодійна Різдвяна акція «Билини стародавнього Києва», в рамках якої дітей-сиріт, дітей з багатодітних сімей, вихованців дитячих будинків познайомлять з переданям давнього Києва.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, з посиланням на організаторів - Паломницький Центр УПЦ, приймаюча сторона надасть дітям екскурсійну програму Києвом, а також забезпечить транспорт та харчування.

«Подібні благодійні акції в період Різдвяних канікул ми проводимо вже не перший рік. Цього року ми вирішили показати дітям місця давнього Києва, які пов'язані з билинами і переказами. Це розширить їхній світогляд, виховає любов до Батьківщини та історії. У програму поїздки входить прогулянка Андріївським узвозом, відвідування Замковій та Старокиївської гір, Київського Дитинця, Кирилівської церкви, Києво-Печерської лаври і печер, а також музеїв», - розповів директор Паломницького Центру УПЦ Володимир Теліженко.

Відео дня

Він зазначив, що даний захід може бути цікавий організаціям, які займаються благодійною діяльністю і паломницькими поїздками.

«Бажано, щоб заявки подавалися організовано, але якщо будуть бажаючі від окремих людей, то ми будемо приєднувати їх до вже поданих групових заявок», - додав директор Паломницького Центру.

Також Володимир Теліженко повідомив, що від відправляючої сторони очікується формування групи дітей із супроводжуючими документами та доставка їх в Київ.