В офісі Місії ОБСЄ в Івано-Франківську 5 листопада відбулася зустріч працівників Івано-Франківської єпархії з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

На зустрічі були обговорені питання дотримання конституційних прав вірян громади Спасо-Преображенського храму Івано-Франківська та Івано-Франківської єпархії УПЦ. Учасники зустрічі домовились про подальшу співпрацю.

Цього ж дня Юридичний відділ Івано-Франківської єпархії направив звернення стосовно Спасо-Преображенського храму, у якому дав оцінку ситуації навколо культової споруди. В документі, зокрема, оголошено про намір подати касаційну скаргу, відповідні звернення у міжнародні правозахисні організації, а також до помісних Православних Церков, з якими УПЦ перебуває у канонічному єднанні.

Відео дня

2 листопада 2016 року Львівський апеляційний господарський суд виніс рішення, яким задовольнив позовні вимоги виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради у справі про розірвання договору оренди приміщення храму по вул. Чорновола, 6  з Івано-Франківською єпархією УПЦ, тим самим позбавивши єпархію канцелярії, а громаду Преображення Господнього – храму.

У своєму зверненні юридичний відділ єпархії, нагадав, що  громада «Преображення Господнього» Івано-Франківської єпархії УПЦ вже понад 25 років молиться у храмі, який було надано православним вірянам у 1991 році після 52-денного голодування.

У жовтні 2015 року виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради було подано позов про визнання недійсним договору оренди приміщення храму по вулиці Чорновола з Івано-Франківською єпархією УПЦ. Проте всі інстанції української судової системи визнали договір дійсним. І тільки 2 листопада апеляційний господарський суд Львова прийняв рішення на користь органу місцевого самоврядування. При цьому в єпархії повідомляють, що громада захищатиме свої права в порядку касаційного провадження.