Протоієрей Серафим Ган

Нерозуміння між людьми і напруга в суспільстві зникне, якщо народ звернеться до православної спадщини.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це сказав настоятель храму преподобного Серафима Саровського в Сі-Кліфі (Нью-Йорк, США) протоієрей Серафим Ган.

Відео дня

«В Америці зараз відчувається колосальна напруга і поділ у суспільстві та це пов'язано не лише з президентськими виборами. Куди більш серйозні проблеми призвели до такого стану. Якщо раніше люди ставилися спокійно до протилежної думки і світогляду, то тепер часто виявляють нетерпимість. Доходить навіть до розриву дружніх відносин, руйнування родинних зв'язків. І я думаю, тільки Христос і наше Православ'я зможе об'єднати людей. Власним прикладом важливо показати світу шляхи виходу з кризи», - розповів священик.

Протоієрей Серафим Ган впевнений, що лише повернення до давніх православних традицій здатне відкрити українцям приклади справжньої духовності, необхідні для життя в сучасному світі.

У найближчих планах громади храму преподобного Серафима Саровського в Сі-Кліфі - поїздка на Святу Землю і святими місцями України.

afonit.info

Протоієрей Серафим Ган прибув до Києва для участі в VIII Міжнародній науково-практичній конференції «Духовна і світська освіта: історія взаємовідносин - сучасність - перспективи», яка відбулась в Києво-Печерській лаврі 25-26 жовтня.

Конференцію організували Київська духовна академія і семінарія та Міжнародний інститут афонської спадщини в Україні. У ній взяли участь богослови з Італії, Німеччини, Польщі, Росії, Чехії, Словаччини, США та України.

Священик з США виступив на круглому столі на тему «Актуальні питання вивчення афонської спадщини».