news.church.ua

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Відділ зовнішніх церковних зв’язків УПЦ проведе зустріч з відомим архієреєм Елладської Православної Церкви, у минулому – вченим-астрофізиком, митрополитом Месогійським і Лавреотікійським Миколаєм (Хаджиніколау). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ВЗЦЗ.

У рамках заходу митрополит Миколай виступить з лекцією на тему «Біль, страждання, смерть: християнський погляд» та відповість на питання аудиторії.

Взяти участь у зустрічі та поспілкуватися з авторитетним ієрархом можуть усі охочі. Вхід вільний.

Відео дня

Зустріч відбудеться у неділю, 30 жовтня 2016 року, о 18:00 у галереї «Соборна» (Залізничне шоссе 3, ст. метро Либідська, Просвітницький центр кафедрального собору УПЦ).

Митрополит Месогійський і Лавреотікійський Миколай закінчив Гарвардський університет і Масачусетський технологічний інститут, де здобув освіту по астрофізиці, інженерній механіці, медицині та біоінженерії. Був співробітником Національної адміністрації аеронавтики і космосу США (NASA). Після чернечого постригу подвизався на Святій Горі Афон. На сьогоднішній день він є головою Комітету з питань біоетики при Священному Синоді Елладської Православної Церкви.