news.church.ua

Голова Синодального відділу по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, голова Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки пенітенціарної системи протоієрей Віктор Яценко 17-21 жовтня взяли участь у ІІІ Міжнародній конференції православних військових капеланів, яку провів Православний Ординаріат Війська Польського у Варшаві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницького відділу з посиланням на сайт Синодального військового відділу УПЦ.

У заході також взяв участь заступник голови Синодального військового відділу архімандрит Лука (Винарчук). Загалом на форумі були присутні військові капелани з 13 країн світу: Польщі, Фінляндії, Естонії, Латвії, Білорусі, України, Словаччини, Румунії, Сербії, Боснії і Герцеговини, Австрії, Греції та Кіпру.

Темою цьогорічного форуму було питання масової міграції біженців з країн Ближнього Сходу та служіння військових капеланів у сучасних умовах.

Відео дня

У рамках програми конференції капелани відвідали православні храми і монастирі Польської Православної Церкви. У кафедральному соборі святої рівноапостольної Марії Магдалини у Варшаві митрополит Августин разом із єпископом Сем’ятицьким Георгієм, Православним Ординарієм Війська Польського у співслужінні військових капеланів звершив Божественну літургію.

Учасники наукового форуму мали зустріч з Блаженнішим Митрополитом Варшавським і всієї Польщі Савою.

Також військові священики відвідали будинок ветеранів, вшанувала пам’ять солдатів, загиблих у миротворчих місіях та поклали вінок до пам’ятника полеглим воїнам у військових місіях і операціях за межами країни.