Священний Синод Української Православної Церкви, який відбувся 18 жовтня у Києво-Печерській лаврі, ухвалив призначення трьох нових єпископів.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це йдеться у журналах Священного Синоду №43, 44, 45.

Відео дня
Архімандрит Ісаакій (Андронік)

Зокрема, єпископом Ворзельським, вікарієм Київської Митрополії, призначено намісника київського Свято-Покровського Голосіївського монастиря архімандрита Ісаакія (Андроніка).

намісник столичного монастиря на честь Різдва Пресвятої Богородиці в урочищі

Єпископом Гостомельським, вікарієм Київської Митрополії, призначено намісника столичного монастиря на честь Різдва Пресвятої Богородиці в урочищі «Церковщина» архімандрит Тихон (Софійчук).

Єпископом Хотинським, вікарієм Чернівецько-Буковинської єпархії обрано клірика цієї єпархії - архімандрита Веніаміна (Міжинського).

Місце наречення і хіротонії архімандритів у єпископів залишено на розсуд Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, про що будуть відповідні укази.

Водночас Священний Синод УПЦ ухвалив звільнити митрополита Волинського і Луцького Нифонта (Солодуху) від управління єпархією за станом здоров’я та призначити на його місце вікарія єпископа Камінь-Каширського Нафанаїла (Крикоту). Митрополита Нифонта Синод призначив настоятелем Свято-Покровського кафедрального собору Луцька, про що йдеться у журналі №42.

Також Синод заснував іменну стипендію Предстоятеля УПЦ для кращих студентів вищих духовних навчальних закладів.

Окремим питанням стало ухвалення проведення у 2017-му році урочистих заходів з нагоди 25-ліття Харківського Архієрейського Собору, про що йдеться у журналі №35.

Зокрема, ухвалено рішення створити Організаційний комітет заходів, який очолить Предстоятель УПЦ Блаженніший митрополит Онуфрій. Оргкомітет розробить план заходів з нагоди святкування 25-ліття Харківського Архієрейського Собору.

Як відомо, Архієрейський Собор, який відбувся 27-28 травня 1992 року в Харкові, мав доленосне значення для історії Української Православної Церкви. Собор проголосив збереження єдності канонічної Православної Церкви і обрав митрополита Володимира (Сабодана) Предстоятелем УПЦ.