kapelan.org.ua

В Українській Православній Церкві у день свята Покрова Пресвятої Богородиці та День захисника України закликали православних українців до соборності, єдності, миру і відновлення суспільного взаєморозуміння заради майбутнього України.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це голова Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України митрополит Августин сказав у своєму вітанні з нагоди Дня захисника України.

«Спільними стараннями Церкви, громадськості, військовослужбовців – усіх громадян України, хто любить свою Батьківщину не лише на словах, а й на ділі, ми маємо перетворити день захисника України на день об’єднання навколо ідеї соборності і єдності, направити наші зусилля для досягнення миру і відновлення суспільного взаєморозуміння заради майбутнього України», - закликав митрополит Августин.

Відео дня

В День захисника України в усіх храмах Української Православної Церкви були звершені заупокійні богослужіння за загиблими воїнами, які полягли під час військових дій. 

«У сучасній історії нашої Батьківщини ми є свідками того, як співвітчизники віддають життя за ближнього свого, рятуючи свою душу для Вічності і поповнюючи ряди небесного воїнства Христового». «У день, коли Свята Церква молитовно вшановує Покров Пресвятої Богородиці, який символізує покровительство і захист нашої Небесної Заступниці, ми з особливими почуттями підносимо до Неї молитви за захисників народу Божого на нашій українській землі», - підкреслив митрополит Августин. 

Голова Синодального відділу УПЦ також висловив подяку військовим капеланам, які несуть слово Боже воїнам на передовій.

«Вони звершують богослужіння в польових храмах, збирають і везуть допомогу бійцям, розділяють зі своїми військовими парафіянами усі тяготи солдатського життя і так само несуть втрати. Завдяки їхньому служінню воїни, вірні Української Православної Церкви, мають можливість приступити до Таїнств, у першу чергу, висповідатися і отримати Святе Причастя», - підсумував владика Августин.