news.church.ua

В Київській духовній академії УПЦ 25-26 жовтня відбудеться Міжнародна наукова конференція, присвячена 1000-річчю давньоруського чернецтва на Афоні, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Захід пройде в рамках VІII міжнародної науково-практичної конференції «Духовна та світська освіта: історія взаємин — сучасність — перспективи». Цього року форум присвячений 1000-річчю давньоруського чернецтва на Афоні і впливу чернечих традицій на духовну освіту і культуру в Східній Європі.

На конференції розглянуть наступні теми: взаємодія світської та церковної науки в справі вивчення афонської духовно-культурної спадщини; роль Афона у становленні та розвитку монастирської, культурної та освітньої традиції в Україні та інших слов’янських країнах; афонські подвижники Іоанн Вишенський, Іов Княгиницький, Ісакій Борискович та інші, їх роль у відродженні Православ’я в Україні після Берестейської унії; колишні афонські ченці — новомученики і сповідники віри в ХХ ст.; історія та сьогодення духовних і богословських навчальних закладів.

Відео дня