Фото: votpusk.ru

Почалося масове паломництво на Святу землю, організоване Паломницьким центром Української Православної Церкви.

Як повідомили "УНІАН-Релігії" в Паломницькому центрі УПЦ, в період з 28 по 30 вересня з аеропорту «Бориспіль» вилетіли до Ізраїлю десятки екскурсійних груп. Програмою поїздки передбачено відвідання святинь Ізраїлю і Йорданії.

Підтримку в організації поїздки надає паломницька служба руської Духовної Місії в Єрусалимі.

Відео дня

Її керівник ієромонах Дометіан (Маркарян) висловив надію, що соборна молитва у вселенських святинь стане запорукою повернення миру на українську землю.

«Я сподіваюся, що паломники відкриють для себе унікальні святині Йорданії, дізнаються історію стародавніх міст Десятиграддя і побачать, що біблійна історія існує поза політичні кордони», - повідомив керівник паломницької служби Руської Духовної Місії в Єрусалимі.

У складі однієї з груп вирушила офіційна делегація Української Православної Церкви на чолі з митрополитом Запорізьким і Мелітопольським Лукою.

З благословення Єрусалимського Патріарха Феофіла ІІІ, клірики Української Православної Церкви візьмуть участь у богослужіннях в Єрусалимському Храмі Воскресіння Христового у Віфлеємському храмі Різдва, на гробі Пресвятої Богородиці та в інших святинях Ізраїлю і Йорданії.

Повернення паломницьких груп в Україну заплановано на 5-6 жовтня.