news.church.ua

У Києві 24 вересня відбувся молебень «про подорожуючих», повідомляє Паломницький Центр УПЦ.

«Паломництво на Святу Землю можна порівняти з Євангелієм. Але якщо книги чотирьох Євангелістів ми звикли сприймати через читання, то паломництво по Землі обітованій обіймає всю людину, наповнюючи її душу образами, немов «П’яте Євангеліє». Нехай ця поїздка до святинь дарує вам новий поштовх для спасительних подвигів і послужить для зміцнення вашої віри», - зазначив єпископ Васильківський Миколай.

За богослужінням молились паломники, які в період з 28 вересня по 6 жовтня візьмуть участь у поїздці в Ізраїль. Ця поїздка організована Паломницьким Центром Української Православної Церкви.

Відео дня

Директор Паломницького Центру Української Православної Церкви зазначив, що організаційна сторона паломницької поїздки надзвичайно важлива.

«Де паломники будуть жити, як вони будуть летіти, хто їм надасть медичну допомогу при настанні страхового випадку – все це життєво важливо. Але найголовніше для нас, як організаторів, – молитовний настрій паломників. Для нас важливо, щоб вони запам’ятали не суєту східного базару, а свій покаянний настрій на Гробі Господньому. Сподіваюся, вони збережуть цей настрій після поїздки, і він змінить їхнє життя», - сказав Володимир Теліженко.